ESCOLA D'ARTS DEL PRAT

ASSOCIACIÓ D'AMICS
DE L'ART DEL PRAT



El 1995 es fundà l'Associació d'Amics de l'Art del Prat (AAAP), una entitat sense ànim de lucre, que va agrupar l'Escola de Dibuix i Pintura (creada el 1975) i els Tallers de Ceràmica i Esmalts (creats el 1986), unificant així totes les activitats relacionades amb l'ensenyament artístic al Prat. Aquesta iniciativa sorgia de la voluntat de generar, al voltant de l'AAAP, un projecte associatiu i cultural arrelat a la ciutat. Aquesta fusió dels diferents tallers va donar pas a una nova denominació: l'Escola d'Arts del Prat.

Des d'aquell moment, el treball de l'entitat ha traçat noves línies en el camp de l'educació
artística al Prat, posant en contacte les concepcions i pràctiques tradicionals, amb els pensaments i tendències més contemporanis, a partir del treball als tallers de l'Escola d'Arts, les propostes educatives per al programa d'arts plàstiques de la ciutat, les visites comentades a exposicions i museus, els projectes artístics amb artistes i amb diferents col·lectius i entitats, etc.

L'AAAP ha desenvolupat, principalment, la seva gestió cultural dintre d
el context social del Prat, amb els objectius de desenvolupar estratègies de divulgació de l'art, i gestionar espais i tallers d'ensenyament de les arts des de diferents àmbits. Tant la gestió cultural de l'Associació, com les pràctiques educatives portades a terme per l'Escola d'Arts, tenen l'objectiu d'apropar els coneixements artístics a tot tipus d'alumnat.

L'entitat, des del seu posicionament intel·lectual, entén l'enorme importància que té l'educació de les arts per a la formació de la ge
nt, prioritzant sobre el paper que juga l'art en la nostra quotidianitat. A tall d'exemple, podríem destacar, les exposicions i projectes educatius fets en el "II Simposi d'Escultura al Carrer" (El Prat, 2002), els projectes educatius realitzats en el marc d'importants celebracions, com l'Any Dalí (2004), entorn del patrimoni escultòric del Prat "Apadrinem una escultura" (2009), així com el projecte "El Camp de la Bota", que va itinerar entre el 2005 i 2007 per diferents municipis de les comarques barcelonines.

L'Escola d'Arts del Prat ofereix un espai per a la creació, l'aprenentatge
i l'intercanvi d'experiències, obert a tothom i per a tots els nivells. També és un context que promou la participació en projectes artístics, exposicions, activitats i sortides culturals. S'hi realitzan cursos i tallers de dibuix, pintura, còmic, il·lustració, escultura, gravat, dibuix de figura humana, ceràmica, disseny de joia contemporània i esmalts. Els tallers són per a infants, joves i adults, amb la voluntat de fer accessible l'educació artística a persones de totes les edats.

L'alumnat del taller de "Tècniques d'expressió artística" ha treballat en diversos projectes col·lectius d'interès. Destaquen les vídeocreacions "Silenci" (2008) i "El meu objecte/la meva identitat" (2009), on els alumnes van experimentar amb nous formats d'expressió artística iniciant-se en el llenguatge audiovisual. Els joves han col·laborat en projectes vinculats a la vida cultural, associativa i festiva de la ciutat, com per exemple, els tallers de maquillatge de Carnestoltes, la il·lustració de la revista "El meu Prat/Gran Comerc", a la Festa Major de 2008 i el mural-graffiti "Agermanament El Prat-Garrovillas" (2007), treballat conjuntament amb joves artistes del graffiti.

Rifada elemmental transforma artísticament el pollastre en un gran formatge. Una plaga de ratolins trepa i s'alimenta d'aquest, burlant-se de la ratera. El formatge emmental és igual de temptador per ells com el gall Pota Blava per a tots nosaltres.


Escola d'Arts del Prat
Associació d'Amics de l'Art del Prat

Alumnat jove del taller de "Tècniques d'expressió artística"

Coordinació artística: Dolors Juárez i Rosa Mayol
Joves artistes: Manuel Cabrera Cebrián, Laura Cots García, Elena Díaz Santa-Bárbara, Cristina G
arcía Godoy, Mireia García Suárez, Judith Gómez Medina, Cynthia Gordillo Pérez, Conxi Herrero Delfa, Piedad Hueso Ruiz, David Macías Martín, David Mora Murillo, Ana Pérez Blázquez, Elena Quinto Viñolo, Sonia Sánchez Agüero, Óscar Santos Bausa, Aiziber Sarabia Primo, Ian Trueba López, Ramón Vega Muñoz, Laura Vicente Naranjo i Sara Zarcero López.



Mural agermanament Prat-Garrovillas 2007
Mural agermanament Prat-Garrovillas 2007 (Detall)

Exposició de l'alumnat de còmic curs 2007-2008 "El Meu Món en un Còmic"




Mural Cultures del Món - Biblioteca A.Martín curs 2007-2008
Projecte Gallum Gallum (2009)

Taller de Maquillatge



Mural Cultures del Món
Projecte Silenci (2008)

Projecte "El meu objecte/la meva identitat" (2009)



Fotografies:
Quinto (perfil)
Arxiu de l'Escola d'Arts del Prat (obres)



Torna a Creadors Gallum Gallum


Torna a l'inici


 
Creative Commons License
Blog Proyecto Gallum Gallum by Giselle García is licensed under a Creative Commons Reconocimiento-No comercial-Sin obras derivadas 3.0 España License.